Autor: Zoran Strika - strika@021.rs

Novi Sad
19.02.2018.
15:51 > 16:06
Članovi sudijskih i tužilačkih udruženja napustili su javnu raspravu o predloženim izmenama Ustava koje se odnose na pravosuđe, zbog, kako su naveli, istupa pomoćnika ministra pravde Čedomira Backovića.
  • D

    26.02.2018 19:59
    Postupanje Sudija i Advokata
    Isto iskustvo kao goske i gospodin iz inostranstva kome nisu priznali troskove. Strasno! Jos nije zavrseno nakon 6 godina!
  • Goške

    24.02.2018 18:15
    Moje iskustvo
    Nisam pravnik,ali sam na teži način proučio tu struku.Sudije su digle glas zbog nepoštovanja,a sa druge strane oni nepoštuju nikoga,kasne na suđenja,odugovlače ili skraćuju zavisno od njihovog interesa,viču na svedoke,ako pričaju činjenice koje se ne uklapaju u njihovu unapred pripremljenu presudu,puše na suđenju,u sudskom bifeu su stalne mušterije i tu sa advokatima"pripremaju" suđenje,ne čitaju žalbe ili prosto ne odgovore na pitanje iz žalbe nego daju neko nesuvislo objašnjenje,bez veze ili dobre sreće(da protivna strana nema vezu) nemožete ostvariti elementarnu pravdu.Oni misle da su Bogovi na zemlji. A advokati su završili isti fakultet ito su 99% derikože,njima je svejedno da li oderu protivnika ili svog klijenta oni imaju za naše uslove predimenzionirane troškovnike npr.žalba višem sudu je 18600,a ustavnom čak 90000,ne libe se potegnuti vezu ili lažno svedočenje,koriste sve mogućnosti da produže suđenje i da imaju što više žalbi,podnesaka itd.SKUPO PLAĆENIH.Ovo sam ja sve prošao u dvije godine i kad se nisam UBIO ISPRED SUDA,živjeću sto pedeset godina.
  • Branimir

    21.02.2018 13:41
    Vidi kad meni precednica suda prekrene saslusanje doktora vestaka u zavrsnu rec i kaze mi: dajte troskovnik ili kasnije naknando nemozete a niko nije govorio niti je poziv bio za zavrsnu rec kad se i predaju troskovi nakon 4 godine sudjenja kojeg je ona na brzaka zakljucila, znaci hvalisace se kako radi super itd uzimati pare iz EU za resavanje sudskih procesa kao moj koji traje 5 godina i ovako ga zakljuciti, da meni koji sam advokatima platio preko 500.000 dinara i troskove dolazaka iz inostranstva ne prizna svaka joj cast. Sramota bas taki treba da imaju odgovornost i da ih se smeni kad krse zakon a ne sudije da imaju neogranicen mandat. Absurd. Ma sprdacina od pravosudja.
  • Eeee

    21.02.2018 02:36
    @JJ
    Ja sam sasvim dobro razumeo, ako se predlog usvoji -samo će sadašnje i nekadašnje sudije i tužioci imati privilegiju da rade kao tužioci i sudije bez završene obuke na Pravosudnoj akademiji. Svi ostali , uključujući i advokate- moraće da završe Pravosudnu akademiju, ako žele da budu sudije ili tužioci.

    PS Bivšem sudiji ili tužiocu koji je sada advokat ili obavlja neko zanimanje van pravosudja neće trebati obuka na Pravosudnoj akademiji- ne bira se prvi put na funkciju!
  • Eeee

    21.02.2018 00:17
    @JJ
    Sudijski saradnici i tužilački pomoćnici ne mogu biti u istom rangu sa advokatima iz prostog razloga - NISU SAMOSTALNI U RADU, već rade pod nadzorom mentora tj sudije ili tužioca i obavljaju pomoćne tj saradničke poslove, a ne posao sudije ili tužioca.Njihova samostalnost u radu jednaka je samostalnosti u radu advokatskog pripravnika, a ne advokata.
    Advokat je već samostalan u radu i nema mentora.
    .Advokati obavljaju posao koji je u rangu sa poslom sudija i tužilaca , a ne sudijskih saradnika, tužilačkih pomoćnika ili polaznika PA:
    Ako sadašnje sudije i tužioci ispunjavaju uslove da rade kao sudije i tužioci bez završene PA, što se to od sadašnjih advokata traži za slučaj da požele da konkurišu za sudije?
    .

  • Prke

    20.02.2018 23:14
    Pod jedan
    Ovo Vam nije Engleska niti će biti.Ovo je ako niste znali Srbija i ovde važe druga pravila i ako ste sposobni uspećete pa makar bili i bez znanja. Za našu zemlju je ipak bitno da budete sa malo više inteligencije jer morate da smišljate mali milion kombinacija za šta i kako i nije lako ni najmanje.Ako želite da Vam bude lako onda idite u Englesku ili gde god, ako mislite da ste pametni ostanite i snađete se u lavirintu , ipak ovde najpametniji opstaju zar ne.Lako je tamo gde je sve sređeno aj se snađi ti u haosu pa budi mudar.Nije poenta kako tamo drugi rade nego kako Mi radimo Srbi.Uglavnom suprotno od sveta i uspevaš 100 posto kada Vam Prke kaze
  • JJ

    20.02.2018 19:23
    Neki od komentatora nisu upuceni - advokatima nije zabranjeno da konkurisu za sudijske i tuzilacke funkcije, ali ce ukoliko budu usvojene ovakve nakaradne izmene ustava moci da konkurisu jedino ukoliko zavrse obuku na Pravosudnoj akademiji. Znaci, kao i svi ostali koji se prvi put biraju na takvu funkciju, ukljucujuci i sudijske i tuzilacke pomocnike, koji ce ostati kao ****o na kisi, mada su neki od njih po 10 i vise godina saradnici i svakako su vec dovoljno osposobljeni da vrse sudijsku ili tuzilacku funkciju, za razliku od "akademaca" koji misle da su uhvatili Boga za tregere time sto su zavrsili obuku na Pravosudnoj akademiji, koja nece moci da osposobi dovoljan broj takvih gorostasa prava. Videcemo kad saradnici stupe u strajk, na sta ce sud liciti. Onda ce se primetiti koliko sudijski saradnici znace u radu sudija.
  • Samo kažem

    20.02.2018 18:11
    U Engleskoj se sudije biraju iz reda najuglednijih advokata koji imaju bar 45 godina života.
    Svi bolje zaradjuju u advokaturi, ali se prihvataju sudijskog posla, jer se smatra da je biti sudija posebna čast i poseban ugled.
    Tako da za slučaj da im iz bilo kog razloga prestane funkcija nisu zabrinuti za egzistenciju-ponovo će biti advokati.
    To je osnovni razlog da se na takve sudije se može uticati i ne mogu se kupiti i oni jesu suštinski nezavisni.
  • Advokat

    20.02.2018 13:39
    @ Marko
    Interes advokata je da postave pitanje: zašto 12.000 srpskih advokata neće moći da bude birano za sudije i tužioce ,iako ispunjavaju sve uslove u pogledu stručnosti i nezavisnosti? Prvo stručniji su i nezavisniji u radu i od sudijskih saradnika i od tužilačkih pomoćnika, a i od polaznika PA. Drugo, u većini demokratskih zemlja sudije i tužioci biraju se baš iz reda advokata sa dosta radnog i životnog iskustva, a ne mladi početnici. Treće , u situaciji kada se sudijski i tužilački pomoćnici sa jedne strane i polaznici PA sa druge strane "svadjaju" oko toga ko ima tapiju na mesto sudije i tužioca, a ko od njih nema, interes advokata je da budu neutralni, jer su baš oni najviše diskriminisani time da im je uskraćena dostupnost za obavljanje sudijske ili tužilačke funkcije i uskraćeno Ustavno pravo na rad pod jednakim uslovima sa kandidatima istog ovrazovanja, a manjeg znanja , radnog iskustva i nezavisnosti u prethodnom radu.
  • Мунгос

    20.02.2018 13:34
    У сваком случају потребно је послушати савет Милана Антонијевића, директора Комитета Правника за Људска Права. То није владин Комитет, још Србија није добила званично Комитете. Комитети су сада лоцирани у Европској Унији. Милан Антонијевић је директор Невладине Владине организације. Како сада то објаснити? Па Милан Антонијевић је владин, а у ствари није владин. Не видим шта ту није јасно?
    Иначе, овај Милан Антонијевић се одавно прославио. Чим се јави неки реметилац у виду фашизма или неонационализма, Милан Антонијевић одмах пошаље псе трагаче да утврде који су то који ремете хармонију лепо пројектованог суживота.
  • Za Jovana

    20.02.2018 13:08
    Nazavisnost
    1. Sve sadašnje sudije i tužioce birao je parlament, dakle politika. Nije ih birala struka
    2. Birani su doživotno., Nereizabrani su vraćeni na rad i svi su tužili državu i po sudskim presudama naplatili naknadu štete koja nije mala.Kao funkcioneri primali su plate i dok su bili smenjeni, tj nisu radili.
    3.Nezavisnost je stvar karaktera, a ne visine plate . Pošten čovek je uvek pošten čovek. Podmitljivom je uvek malo i samo je stvar cene za koju će se prodati.
    4. Sudijske i tužilačke plate nisu male za naše prilike.Paćeni su više od političara. Plata sudije Osnovonog suda početnika je oko 90.000 din plus minuli rad, sudije Višeg suda 130.000 početna plus staž, Apelacija prima oko 300.000, koliko i tužioci u specijalnom sudu ili tužilaštvu. Tužilac za organizovani kriminal prima oko 600.000 dinara koliko primaju i sudije VKS i Ustavnog suda.
    5. Sudije imaju stručne saradnike,a tužioci tužilačke pomoćnike koji im pomažu u radu.Pišu presude pod njihovim mentorstvom.
    6.Što se tiče sudija i tužilaca u uredjenim zemljama u SAD se biraju iz reda uglednih advokata sa dosta staža i na ta mesta budu primljeni već materijalno obezbedjeni radom iz advokature Ne očekuju da im država kupuje stanove, zapošljava žene i materijalno ih zbrinjava radi njihove nezavisnosti .Izbor za sudiju i tužioca je posebna čast,a ne izvor materijalne egzistenicije. U advokaturi su imali priliku da zarade ,a za slučaj pritiska daju otkaz i vraćaju se u advokaturu, bez traume da će biti gladni.
  • Arsenije

    20.02.2018 12:37
    @rimtutituki
    Budeš li to što pričaš pokušao i da realizuješ, to će ti bukvalno biti i poslednje što ćeš pokušati da učiniš u svom životu.
    Ovde ima pravne države, a ako ovde Srbima puken film, setićeš se kako su sa sličnim separatističkim idejama ovde prošli jedan Rakoci, Košut, ili u novije vreme Horti.

    Srbi su ovde u severnim srpskim krajevima veoma tolerantni, ali ne trpe da ih likovi poput tebe svojataju, a pogotovo ne dozvoljavaju da im neko svojata nasleđe Srpskog vojvodstva (orig. Serbsko vojvodstvo).
  • Gligorije

    20.02.2018 11:54
    @N.Sad
    U kojoj bačvi si ti učio istoriju?
    Da nisi u nekom vinskom podrumu?

    Srpsko vojvodstvo su činile oblasti Srem, Bačka, Baranja i Banat.
    Drugo vojvoddstvo ovde nije postojalo, a ovo je osnovano upravo u SREMU!
    Baranju je Milovan Đilas neovlašteno (bez formalne odluke) izdvojio iz Vojvodine, odnosno Srbije i predao Hrvatima.

    Zato nemoj da ovde prosipaš svoje veliko neznanje.
  • Milena

    20.02.2018 07:53
    @pajo patak
    "pet eminentnih pravnika"
    Da, i Vulin je "završio" pravo. Naravno u Kragujevcu. Tetka je baš izdašna!
  • Jovan

    20.02.2018 07:32
    4N.Sad 2. deo
    Misliš da sudije i tužioci u uređenim zemljama dopuštaju da budu kupljeni za šaku evra i da ugrožavaju svoje pozicije zato što se nekom političaru ne bi svidela njihova presuda ili zato što su primili mito? Ne, baš naprotiv, plaćeni su dobro, čak nekad daleko bolje nego političari, osigurana im je takva nezavisnost gde ne možeš da budeš smenjen zato što si kritičar vlasti, i onda možeš da donosiš odluke koje su u skladu sa zakonom, u skladu sa realnim životnim i logičnim pravilima, jer znaš da niko ne može da te podmiti, da niko ne može da ti uništi život, zato što si nekog korumpiranog političara strpao u zatvor. To je ono što ljudi poput vas nikako da shvate, dajte konačno ljudima sigurnost i nezavisnost, dajte im dobra primanja, osigurajte da će prekršioci zakona, bio to političar, ili policajac, ili sudija, ili lekar, biti gonjeni po zakonu, i niko neće hteti da rizikuje svoj posao i svoju poziciju zbog bilo koje svote novca ili bilo kakvog uticaja vlasti, da čini nešto što nije po zakonu, po pravilima.
  • Jovan

    20.02.2018 07:27
    4N.Sad 1. deo
    Baš zato je i potrebno da sudska vlast bude nezavisna i da nikakve ucene, podmićivanja i sl. pokušaji političara sa jakim vezama, ne može da utiče na sudije. Šta misliš zašto je Čanak oslobođen? U ovoj zemlji, sudska vlast je nesigurna, pa isto kao što radnici u privatnim kompanijama ćute i trpe torturu zarad posla i kakvih-takvih mesečnih primanja, tako i sudska vlast mora da trpi političare. Demokrate su jasno stavili do znanja da nezavisnost sudstva ne postoji, da svako može da bude skinut sa te pozicije zato što je "nepodoban", bez ikakvog drugog objašnjenja. Daleko od toga da i među sudijama i tužiocima, kao i u svim ostalim granama, nema kukolja, isto je i među lekarima, policijom, vojskom i sl, ali se takvi problemi rešavaju podizanjem disciplinskih postupaka, ocenama za rad, zalaganje, ili u krajnjem slučaju, podizanjem prekršajnih ili krivičnih postupaka u slučajevima teže povrede sudijske pozicije, ali nikako tako što ćeš da uneseš strah u kosti svim ljudima da će, ukoliko ne rade ono što im političari narede, biti skinuti, štaviše vrlo lako. E, kad se to desi, tek onda ćeš da vidiš kako će oni koji imaju jake političke veze, bili političari ili ne, početi da gaze ljude po ulici, i bukvalno i figurativno, a ti ljudi neće imati mogućnost žalbe, jer ćeš imati sve manje ljudi koji su spremni da se odupru pokvarenom sistemu, jer i njihov život zavisi od toga da li će nekoga naljutiti ili ne. Zato je potrebno nezavisno sudstvo!
  • Marko

    20.02.2018 07:17
    @Vlada
    A mozda su samo iskoristili priliku da “klisnu” jer nemaju sta da kazu... a i lepo deluje pred sudjama da se vidi da su advokati “uz njih”. Bas su lepo slikali advokate kako demonstrativno ustaju, rezignirani... Kakv je interes advokata da imaju upliv u izbor sudija? Bas nikakav. Marketing i licemerje, sve moze pred kamerama.
  • Sever Srbije

    19.02.2018 23:23
    Sudije postavljene od zute bagre grcevito zele da odlucuju i opstanu!Moze li bar malo nezavisno da bude ni ovi ni oni
  • Predragg

    19.02.2018 22:58
    Nije im dovoljno sto DB ima sve ucenjivacke podatke o prljavom vesu sudija i tuzioca,nego zele i svoje bitange iz parlamenta da uglave. Jedina odbrana su stukovna udruzenja i obavestavanje gradjanstva,uz stalno izvestavanje o prljavim postupcima Vuciceve vlasti EU Parlamenta,kao i pojedinacno parlamente i vlade svih civilizovanih drzava
  • Slučajni prolaznik

    19.02.2018 22:42
    @Vlada
    Samo u Novom Sadu ima 1.400 advokata. 12.000 advokata ima u Srbiji. Ja ih nisam video danas da podržavaju sudije, a ni da napuštaju skup. Nisu ni bili.
    Usput, zar niko nije primetio da se za sudijska i tužilačka mesta bore sudijski i tužilački pomoćnici i polaznici PA, advokate niko ne pominje. Advokati nisu predvidjeni da konkurišu za sudijska i tužilačka mesta iako su dovoljno stručni. Zašto ?
  • Vlada

    19.02.2018 22:31
    Licemerje
    Gle, sada advokati napustaju skup kada se raspravlja o promenama izbora sudija, a SVAKODNEVNO ih slusamo kako KRITIKUJU sudije i dosadasnji njihov izbor...o korupciji...neznanju.....
    Sramota....koliko su se advokati pokazali kao licemeri.....
  • N.Sad

    19.02.2018 22:11
    @Backovic kakva je tek ono bahatost kad su Canka oslobodili odgovornosti zbog prebijanja coveka i svi cute. Covek unakazen a niko kriv, okliznuo se na bananu. E za tu oslobadjajucu presudu je trebalo imati hrabrosti,obraza.Ta presuda je samo pokazatelj sta nas sve moze zadesiti na ulicj, kafani itd. i kako ce neko nevinog proglasiti krivim.Zanimljivo je da mnogi ne bi nista menjali a krenite po njihovim kucama i stanovima pa cete videti zbog cega.
  • pajo patak

    19.02.2018 22:01
    pet eminentnih pravnika
    Vučić, Gojković, Stefanović, Selaković ... Da li je i Vulin završio pravo?
  • Nervirach

    19.02.2018 21:58
    Bokte tvoj, ajd iskreno. Dal se vama staje na stranu sudija, advokata, pravnika? Da im damo ostre predmete, zatvorimo u prostoriju pa nek resavaju. Znamo ih, dogovorice se oko cene. Pazi, koji argument, NEZAVISNO SUDSTVO!!! Kada je to bilo na ovim prostorima? Davno su piuni postavljeni, sada su se setili.
  • N.Sad

    19.02.2018 21:20
    @rumtitukukulele samo me zanima kako mislis povratiti Baranju i sta ces sa Sremom koji nikad nije bio u sastavu Vojvodine dok se nije pojavio tvoj rezim na celu sa tvojim vodjom Titom.Da te obavestimo bravar je davno umro kao i tvoja fasisticko-komunisticka ideja.Sto se sudija tice razresiti na sve moguce nacine ,,tvoje'' sudije i sudije Nenada Canka i zute bande koji su jos na pozicijama i samo prave haos u Srbiji svojim presudama i ne cinjenjem.
  • Pojašnjenje

    19.02.2018 21:11
    @zdravstvenjak
    Nisi razumeo,
    Ovde se ne radi o tome da komplikovanu operaciju na srcu o trošku RFZO na državnoj klinici rade tri kardiohirurga i tri nestručnjaka.
    Poenta je u tome tome da komisija koja odlučuje o izboru 6 kardiohirurga za operaciju o trošku RFZO ,bude sastavljena od tri kardiohirurga i tri istaknuta medicinska stručnjaka.
    Ako bi se dozvolilo da tu komisiju sačinjava isključivo 6 kardiohirurga, oni bi samo sebe lično birali da operacije vrše, a ostali kardiohirurzi koji nisu u kombinaciji mogli bi da operišu jedino na privatnoj klinici.


  • Rale

    19.02.2018 20:30
    U ovoj drzavi imate razne strukovne mafije koje sebi prave posao i zaradu pod maskom zakona - pravnu mafiju, racunovodstveno mafiju, saobracajnu mafiju, zdravstvenu mafiju, inspekcijsku mafiju. Sve institucije propadaju i ne pruzaju nikakve usluge gradjanima ali zato se mafije medjusobno drze. Ne svidja mi se ni jedna strana ove rasprave.
  • rimtutituki

    19.02.2018 20:19
    sat odkucava
    odcepiti Vojvodinu a ovo smece razjuriti,

  • zdravstvenjak

    19.02.2018 19:53
    kompetencija
    Predlazem da komplikovanu operaciju srca pored tri kardiohirurga koje izabere struka vode i tri istaknuta druga, ako dođe do nesporazuma da zlatni glas da okruzni mudroser duboko patrijotski ubjeđen...Ovako glup predlog ustava samo govori koliko nam politika ide ispred pameti i casti.
  • sanak pusti

    19.02.2018 19:40
    Kamo sreće da razreše dužnosti i oduzmu licence svim sudijama i advokatima.
  • Пера

    19.02.2018 19:35
    Коментар без мржње
    Читам коментаре на вест које претпостављам да пишу и неке разочаране судије, тужиоци, адвокати... Шта да вам кажем осим да не видим велике разлике у "нивоју". А требало би и верујем да нам је свима потребно да видимо ту разлику, поготово када дође до конфлката који се тичу фундамената уређења државе кроз устав. Заслужио је овај народ да види културу комуникације и оне стране која за себе претендује да је боља и образованија. Овако, само видимо позиве на бојкот.
  • Lebac

    19.02.2018 19:35
    ZAključak
    S obe strane korumpirani klanovi. Svako hoće da zadrži svoje pozicije i osvoji nove.
  • Dejan

    19.02.2018 19:29
    samo
    SAMO vi komentatORI ONI koji čitate ove tekstove izađite na izbore sledeci put i nema potrebe za bilo kakvom drugom aktivnoscu. Evo prilike Beogradjanima da promene stvar sa ovom bagrom. Dovesti BILO KOGA... samo ne više SNS, siluju nam mozak. Mislio sam da od demokrata ne može gore.
  • Deran

    19.02.2018 19:28
    Iskreno
    Sekta sudija došla pod lupu građana, pa im se sada ne sviđa kontrola rada.
    Hteli bi sami sebe da kontrolišu, što je upropastilo naš pravosudni sistem.
  • Futog

    19.02.2018 19:21
    Www
    Sto uopste ucestvuju u toj lakrdiji!
  • Bolero

    19.02.2018 19:09
    Kredibilitet skupstine? Mislim stvarno...
  • Gradjanin suznji

    19.02.2018 19:00
    Nije mi jasno
    Ako izuzmemo trapavost komunikacije, moze li mi neko ovde objasniti sta sustinski nije dobro u nacinu novog izbora predstavnika VSS.
  • Pera

    19.02.2018 18:49
    Ima tu različitih iskustava oko principa "nezavisnosti srpskog pravosuđa", do principa "samovolje srpskog pravosuđa", ne ulazeći u detalje ovog sukoba o predloženim izmenama Ustava, koje se odnose na pravosuđe.
  • Lala

    19.02.2018 18:10
    Bahatost
    Riba smrdi od glave.Radikalski mentalitet SNS uveo je u politicki i drustveni zivot pravilo da svako ko misli drugacije od vodje i njegovih podrepasa predstavlja narodnog neprijatelja i izdajnika.Staljin i njemu slicni vodili su takve u logor ili odmah likvidirali.Kod nas toga nema ali zato ima razlicitih pretnji i sikaniranja.Konferencije za stampu vodje,Skupstina,odbori i druge slicne sednice i skupovi samo potvrdjuju navedeno stanje.
    Napustanje skupova ,konferencija za stampu..., na kojima se vredja dostojanstvo profesije,jedan je od vidova borbe protiv sve prisutnijeg jednoumlja i torture.
  • Damir

    19.02.2018 18:05
    Kadija te tuži, kadija ti sudi... Ima li kraja?!
  • student

    19.02.2018 18:00
    pravni fax
    Ajmo kolege sa pravnog u PROTEST da podrzimo nase starije I iskusnije kolege koje se bore za nezavisnost naših budućih pozicija. Od profesora nema vajde jer su svi pod kontrolom Martinovica I SNS korporacije.
    PROTEST
  • pera

    19.02.2018 17:24
    backo je veliki strucnjak, zna sve o uzajamnoj kontroli vlasti, samo ne sme uzajamno da kontrolise svog idola
  • backovic

    19.02.2018 17:16
    Dobro je poznato ko jre Backovic pa ovakva bahatost ne cudi
  • Dekameron

    19.02.2018 17:14
    Ako im ovo prođe u novom Ustavu Srbija ima sudstvo koje je direktno kontrolisano od izvršne vlasti. Čak žele da izbrišu iz ustava da je sudija nezavistan , hoće ponovo reviziju sutstva nakon donošenja ustava....... Kuku mila majko ako ovo sve prođe.
  • Carls Tejlor

    19.02.2018 16:32
    SNS i sateliti zele da kontrolisu sve sto se moze kontrolisati. Da bi sprecili povratak u kameno doba bitno je da sto pre skinemo sa vlasti SNS i osudimo odgovorne stetocine zarad opsteg dobra.
  • Ustav

    19.02.2018 16:24
    Pozdravljam gest tužioca i sudija iz Novog Sada. SNS misli da će na vlasti ostati večito i izmene Ustava u delu o pravosđa prilagođava kontroli svoje izvršne vlasti .
  • jednoumlje

    19.02.2018 16:15
    U diktaturi, (neo)fasizmu i sl. uredjenjima ili si uz vlast ili si neprijatelj. Nema dijaloga, iskazivanja suprotnog misljenja, itd. Ili dobrovoljni odlazak ili blacenje, pretnje ili nesto jos gore.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna